Invata sa fii un om de succes


Cand crezi ca un lucru este imposibil , mintea ta incepe sa caute motive prin care sa demonstreze ca intr-adevar este imposibil. Insa, atunci cand crezi ca un lucru este posibil, mintea ta incepe sa caute solutii care sa duca la realizarea acelui lucru.
Fiecare din noi detine o putere creatoare care este mai mare sau mai mica, in functie de cat de motivati suntem sau cata incredere in noi.
Capacitatea este o stare mentala. Cat de mult putem face depinde de cat de mult credem ca putem face. Cand crezi cu adevarat ca poti face mai mult, mintea ta gandeste creativ si cauta solutii iar apoi iti arata calea spre a duce la implinire ceea ce ti-ai propus. In loc sa te vaiti ca este prea greu, prea mult, prea tarziu, prea devreme, esti prea tanar sau prea batran, mai bine ti-ai adresa intrebari de genul :” Cum as putea sa am rezultate mai bune?”, “Ce pot face pentru a-mi mari vanzarile?”, ” Ce pot face pentru a-mi deschide afacerea?” si de aici nenumarate intrebari pozitive care te ajuta sa iti dezvolti viziunea catre creativitate. Renunta la genul de remarci: “As fi putut face mai bine” , “De fapt eu sunt mai inteligent dar cutarescu are mai mult succes” etc.
Modul de gandire care iti indruma inteligenta este mult mai important decat nivelul tau de inteligenta. Degeaba esti o enciclopedie umana daca punerea in practicare iti lipseste cu desavarsire. Este mai important sa iti folosesti mintea pentru a gandi decat pe post de depozit pentru informatii. Degeaba memorezi toate capitalele lumii cand tu nici macar nu ai iesit din tara ta, nici nu iti place sa calatoresti si iti incarci mintea cu informatii inutile cand poti da un simplu search pe google si esti informat la secunda. Mai bine valorifica memoria ta in domeniul care te intereseaza cu adevarat.
Secretul marilor lideri, anteprenori este dupa parerea mea faptul ca stiu sa asculte. Ei sunt mari ascultatori si culegatori de idei. Asta nu inseamna ca isi fac afacerea pe ideile altora ci doar asculta iar mintea lor creeaza, dezvolta, aleg si pun in aplicare. Nimeni nu ofera solutii pe tava, dar prin faptul ca asculti mai multe sugestii si idei din partea celorlalti, acestea cumulate devin materie prima in luarea unei decizii creative.

Oamenii mari monopolizeaza ascultarea, pe cand oamenii mici monopolizeaza vorbirea

Daca faci parte din categoria oamenilor care au impresia ca stiu tot, nu au nevoie de sfaturi si nici nu au nevoie sa asculte ce au altii de spus, nu faci decat sa iti hranesti mintea doar cu ea insasi, cu ideile si conceptele tale limitate. Nu peste mult timp, te vei intreba de ce mintea ta a devenit saracuta, de ce esti la acelasi nivel sau mai jos decat anul trecut si asta pentru ca nu accepti nimic nou si mintea ta va fi incapabila sa genereze ganduri creative care sa te ajute sa progresezi.
Invata sa redevii copilul mic de altadata, sa te uiti cand treci strada si in stanga si in dreapta, invata sa asculti.
Am citit undeva, un exercitiu pe care il facea mama cu fiica ei mereu. Stateau in fata casei si analizau oamenii care treceau pe strada si isi dadeau cu parerea :” Cecrezi ca il framanta pe omul acesta?” “Dar acesta, este fericit?, “Dar acesta, are incredere in el” si multe intrebari de genul acesta. In acest fel fetita a inceput sa citeasca oamenii si nevoile acestora. Este un exercitiu bun pentru oricare din noi. Pana la urma…nevoile lor sunt succesul afacerii noastre in orice domeniu am intreprinde….de la mancare, pana la analiza psihlogica.

20140905-175043-64243824.jpg
Poza nu imi apartine

Multumesc!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s