Puterea gandului este mintea


Trecutul nu mai poate fi schimbat dar viitorul este modelat de gandurile noastre prezentef
Mult timp mi-a luat sa inteleg faptul ca in momentul in care ii acuzam pe ceilalti pentru nereusitele mele insemna de fapt ca nu imi asumam responsabilitatea pentru alegerile facute. Asa se intampla in multe cazuri, poate greutatea alegerilor facute de noi ca persoane este prea mare si sa fim seriosi…nu sunt putini cei care in caz de lauda in privinta alegerilor facute isi insusesc meritele iar in caz de nereusita dau ei vina pe ceva sau cineva. Este ca atunci cand inveti sa conduci si iti moare motorul, iar in loc sa accepti faptul ca esti novice si ai de invatat tu dai vina pe masina.
A-ti asuma responsabilitatea pentru faptele tale mi se pare un act de curaj si de maturitate.
Faptul ca nu iti asumi responsabilitatea te face sa te autosabotezi. Poate tu in fata altora nu recunosti ca ai gresit sau ai esuat pentru ca nu ai fost suficient de informat dar in mintea ta iti spui: “ce prost am fost, nu m-a dus capul, nuam fost in stare”. Asta inseamna ca aceste ganduri si dezamagiri ale tale te fac sa esuezi pe propriile tale alegeri, pe propriile tale tipare mentale.
Pentru fiecare dintre noi devine adevar ceea ce alegem noi sa credem. In loc sa spui: “nu sunt in stare”, mai bine spui: “data viitoare ma pregatesc mai bine”.
Paharul este plin sau gol in functie de cel care il priveste.
Toti avem convingeri. Unul are convingerea ca este bun sau poate fi mai bun, altul ca este mai putin bun sau este prea mult pentru el. Majoritatea oamenilor nici nu constientizeaza care sunt convingerile lor. Ei au crescut cu ele si sunt parte din peisaj.
Daca iti analizezi putin trecutul si gandurile pe care le aveai in trecut este foarte probabil sa te trezesti si sa fii constient de cauzalitatea dintre gandurile launtrice si lumea ta exterioara.
Realitatea pe care o atragem prin propriile noastre ganduri nu face decat sa ne intareasca convingerile.

Daca tu crezi ca ai dreptate sau nu este adevarat in ambele cazuri

Fii constient de tiparele tale mentale si opteaza pentru a le transforma in ceea ce iti doresti.
Incepe cu tine si adopta schimbarea.
Sunt multi cei care isi doresc ca persoana de langa ei sa se schimbe. Ei vad greselile, defectele celorlalti dar pe ei uita sa se priveasca. Ei cer perfectiune cand intre oameni nu exista, cer dragoste cand ei nu stiu ce este sau nu ofera, ei doar cer si iarasi cer simtind ca sunt indreptatiti, sunt acei oameni care au un respect scazut fata de sine si ceilalti, sunt acei oameni care nu se multumesc cu ce au.
Schimbarea incepe cu noi, din interiorul nostru si doar asa putem schimba comportamentul celorlalti fata de noi. Noi trebuie sa ne schimbam felul de a gandi, de a vorbi, de a ne exprima, doar in acest fel vom putea schimba ceva in viata noastra exterioara.
Merg pe premiza ca orice sfapt primesti trebuie adaptat.
Asa cum o cura de slabire nu functioneaza la fel pentru toate persoanele asa nici sfaturile mele sau ale altora nu se muleaza pe oricine dar este necesar sa incerci pentru a vedea daca functioneaza.

Mintea noastra este de fapt un instrument iar felul in care o folosim tine de obisnuinta daca ne dorim cu adevarat. Detinem in interiorul nostru o forta incredibila dar putini sunt constienti de asta.

20140626-230858.jpg

Multumesc!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s