NU EXISTA ESECURI CI DOAR LECTII


Viata este intr-o schimbare permanenta, nu exista inceput sau sfarsit ci doar o reciclare constanta a substantei si a experientelor.
In acest fel decurge tot Universul. Asa cum marile se revarsa in ocean de cand lumea si pamantul iar ele nu se mai termina, asa si evenimentele din viata noastra.
O mare greseala pe care o facem noi oamenii este de a-i invinui pe ceilalti pentru nereusitele noastre. Unii sustin ca parintii sunt de vina pentru ce aleg in viata, mamele sunt de vina pentru ca au acceptat abuzuri si fiicele la randul lor, sotiile isi acuza sotii ca sunt casnice din cauza lor, multi barbati devin dependeti de alcool sau jocuri de noroc pentru ca asa au vazut la tatii sau mentorii lor si multe exemple de acest gen.
Oricum nu trebuie sa ne invinovatim in primul rand parintii pentru ca si ei la randul lor au fost niste victime, iar ei nu au putut sa te invete pe tine altceva decat au invatat ei insisi de la parintii lor.
Cum ar putea mama sau tatal tau sa te invete sa te iubesti tu ca persoana daca ei nu au stiut sa se iubeasca pe ei insisi?
Ca si parintii mei, multi dintre parintii vostrii au facut tot ce le-a stat in puteri sa te invete ceea ce au crezut ei ca este bine, pornind de la ceea ce au invatat din copilaria lor.
De ce credeti ca foarte multe femei au acceptat violenta domestica?
Pentru ca nu se iubesc pe ele insele. Este posibil un om care te iubeste cu adevarat sa iti faca rau?
Eu nu cred…daca este vorba despre dependente, relatii toxice sau atasamente cred cu toata taria ca da.
Daca ai ajuns sa citesti acest articol cred cu toata convingerea ca vei intelege cat de responsabil esti pentru fiecare alegere din viata ta. Daca privesti putin din exterior, pun pariu ca cel putin o data in acest an ai invinovatit pe cineva de esecul tau in viata.
Ce nu stiai tu draga cititorule este ca nu exista esec ci doar lectii. Primim lectii pana invatam ce a vrut sa insemne acel lucru.
Cum sa invete oamenii sa se iubeasca si sa iubeasca cu adevarat cand ce vad in fiecare casa este violenta fizica, verbala sau lipsa de respect?
Cum sa invete oamenii sa fie mai buni cand aproape toate stirile de televiziune arata violenta dar masuri se iau foarte putine?
Cum sa inveti sa traiesti cu adevarat cand aduni frustrari in tine si nu ti le descarci?
E ca atunci cand te certi cu cineva si in loc sa lamuresti problema si sa ii spui cat mai calm si elegant posibil ce te-a deranjat, tu de teama sa nu pierzi sau sa superi persoana respectiva, bagi mizeria sub pres. Sa nu ai impresia ca lucrurile raman asa, frustrarile astea se strang si macina. Este mai rau cand ajungi mai tarziu sa izbucnesti din nimic.
Este ca in pilda cu cuiele: un tata avea doi fii, unul dintre ei era foarte cuminte si celalalt facea numai prostii. Tatal s-a hotarat intr-o zi ca pentru fiecare fapta rea pe care o face fiul cel rau sa bata cate un cui in usa. Intr-o zi cand aproape se umpluse usa, fiul cel rau realizeaza cat de mult rau a facut si se hotaraste sa faca cate o fapta buna pentru fiecare cui batut. Ajunge sa faca atat de multe fapte bune incat scoate toate cuiele. La care tatal ii spune: bravo fiule dar sa stii ca gaurile raman…
Cam asa si cu tine…chiar vrei sa fii gaurit pe interior de ce te macina pana ajungi la extreme sau sa te tratezi din timp?
Cand vei invata sa te iubesti si sa te respecti cu adevarat vei vedea ca schimbarea incepe cu tine.
Noi ne invatam convingerile inca din copilarie, dupa care inaintam in viata cautand sa ne cream acele experiente care ne intaresc convingerile pentru simplu fapt ca totul tine de “obicei” si ne este mai confortabil sa facem ce am invatat decat sa devenim propria noastra varianta.
Lasa trecutul, este acolo, nu mai exista.
Prezentul este momentul maxim si poti incepe de acum sa devii cea mai buna varianta a ta…incepe cu tine si restul promit ca vine de la sine :).

20140617-214208-78128660.jpg
Poza nu imi apartine

Multumesc!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s