Image

Nesiguranta este de fapt necesara


Transforma-ti nesiguranta intr-o experienta placuta!
Gandeste-te ca nimic nu este sigur pe lumea asta in afara de moarte. Poti sa ai conturi pline in banca, o asigurare buna de viata sa fii sanatos, asta te face sa fii mai sigur pe tine dar nu iti da siguranta. Traieste fiecare moment din viata ta si experimenteaza. Lumea este in continua evolutie si schimbare. Ceea ce este astazi sigur maine devine nesigur. Toate ipotezele vechi devin erori, mor si apar altele noi. Tot ceea ce stim este superficial si se schimba. Legile se schimba, mentalitatile se schimba, clima se schimba, virusii sufera mutatii genetice, bolile secolului se schimba…totul este intr-o continua schimbare.
Nimic nu este sigur asa ca de ce este nevoie de siguranta?
Pentru ce?
Intr-o relatie de cele mai multe ori nu tineti cont de ceea ce va place si va doriti ci de siguranta oe care v-o ofera partenerul, abea apoi va simtiti in largul vastru si va treziti in cele mai multe situatii ca intr-un final apare, despartirea, racirea si multe altele.
Un lucru este sigur, in urma a sute de ani de stiinta experimentata, nici o teorie nu devine cunoastere autentica, devine o ipoteza temporara. Tot timpul apare cineva mai inteligent ce creeaza un echipament mai inteligent si demonteaza vechea terorie. Inainte de toate era Dumnezeu si religia, apoi au aparut teoriile stiintifice, ipoteza ca omul provine din maimuta. Uite ca au trecut mii si miloane de ani, nici o maimuta nu s-a transformat in om si nici un om in maimuta.
Deci?
Despre ce siguranta vorbim?
Ca ceea ce ni se spune este real si logic, ca trebuie sa si credem?
Teologia a incercat sa creeze siguranta, consolare, securitate iar acum stiinta a preluat sub o forma mai noua aceleasi principii pe baze mai pragmatice.
In cele din urma nici un efort al omului nu a demistificat existenta umana, nici pe parte de stiinta, nici pe parte de religie. In toate sunt teorii pro si contra dar nimeni nu stie cu adevarat cum a aparut existenta. A aparut si teoria Big Bang-ului, marea explozie care a creat Pamantul.
Martori? Se declara careva?
Clar exista o Forta Creatoare…cumva a aparut Pamantul, Soarele, Luna, Galaxia, alte planete dar, ce rost are sa traim cu intrebari desarte, cu siguranta ca stim de unde provenim cand nu stim sa ne raspundem nici la simpla intrebare…care ne este vocatia pe acest Pamant?
Nesiguranta nu este altceva decat o permanenta schimbare. Mereu ceva nou, ceva mistic. Nimic nu se repeta in istorie. Auzim des vorba: “istoria se repeta”. Se repeta pentru ca mereu alegem aceleasi lucruri. Daca ne uitam la trecutul nostru, devem ca alegem aceleasi lucruri, mergem pe aceleasi credinte cu care am crescut. Greu schimba omul ceva la el pentru ca se simte in siguranta sa faca ce a invatat si ce a facut si pana acum. Normal ca istoria se repeta daca viata omului este o rutina.
Necunoscutul este profund, este infinit, este viu, este etern.
Exista vreo fiinta umana care stie tot?
Categoric nu!
Deci, necunoscutul este mereu ceva nou, este nesiguranta, este inovator de fiecare data.
Cred intr-o Forta Cretoare, Dumnezeu…sau cum vreti sa ii spuneti, fiecare dupa credinta si principiile lui, cred ca viata in parte este si cum ne-o facem noi, cred ca este mai important sa traim in prezent decat sa ne ocupam majoritatea timpului la ce am facut sau nu si la ce va fi in viitorul indepartat.
Nu lasati sa treaca totul pe langa voi.

Timpul este infinit, este ieri, azi, maine, prezentul este doar acum!

20140609-172920-62960898.jpg

2 comments on “Nesiguranta este de fapt necesara

  1. Exact asta e problema mea …nu traiesc la maxim prezentul pt ca imi fac griji pt viitor :(( Nesiguranta asta ma omoara :((((

    Sent from my iPAD

    Pe 09.06.2014, la 16:28, cosmina’s a scris:

    > >

    Like

Multumesc!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s