Esti recunoscator pentru viata ta?


De ce trebuie sa asteptam situatiile nefavorabile pentru a fi recunoscatori?
Abea cand problemele si dificultatile care implica pierderi si privatiuni apreciem mai mult diverse aspecte din viata noastra.
De ce trebuie sa ne imbolnavim ca sa apreciem sanatatea?
De ce trebuie sa pierdem ceva ca sa apreciem…. acel ceva?
Sunteti vreodata, voi ca oameni, recuniscatori pentru ce aveti, sunteti constienti de ceea ce aveti?
Trebuie sa acceptam faptul ca ne indreptam in directia gandurilor dominante, noi alegem daca sunt pozitive sau nu. Trebuie sa ne concentram asupra aspectelor pozitive si asupra ceea ce ne dorim abea apoi vom atrage lucruri pozitive in viata noasta.

Napoleon Hill spunea:” orice situatie nefavorabila poarta in sine samanta unui beneficiu echivalent, daca nu chiar mai mare”

De cate ori nu ne blestemam zilele pentru ce se intampla in viata noastra sau pentru greutatile la care suntem supusi? In afara de faptul ca este alegerea noastra prin simpla gandiri sa fim ceea ce suntem si unde suntem, trebuie sa vedem sansa in situatia nefavorabila. Trebuie sa ramanem pozitivi constant.

“Cuvintele pe care le alegi in mod consecvent iti vor modela destinul”
Anthony robbins
Cuvintele iti consolideaza convingerile iar convingerile iti creeaza realitatea.
Ganduri-cuvinte-convingeri-actiuni-rezultate
De credeti ca intr o cearta sau divergenta se spune ca vorba dulce, mult aduce?
De ce credeti ca doare mai mult o jignire decat o lovitura?
De ce credeti ca atat de multi scriitori motiationali se axeaza pe citate si va pun sa vinlenrepetati mereu?
R. Kipling spunea: “convingerile sunt cel mai puternic drog folosit de omenire”.

Vocabularul propriu ne afecteaza emotiile, convingerile si eficacitatea in viata.
Avem nevoie pentru binele nostru in primul rand sa invatam sa visam, sa gandim, sa vizualizam, sa vorbim. Avem nevoie sa invatam sa traim dupa propriile nostre convingeri si dupa cele cu care am crescut sau ne tin legati de zona de confort. Avem nevoie sa devenim cea mai buna varianta a nostra.

Foloseste prefer in loc de urasc… Poti micsora intensitatea emotiilor negative
Incearca sa folosesti in fiecare zi din viata ta cuvinte care reflecta o atitudine pozitiva. Am mai dat exemplul in trafic: cand cineva iti taie calea, in loc sa te apuci sa injuri, jignesti sau sa te infurii mai bine incepe cu tine si comanda-i creierului tau instant sa iti calmeze furia prin simpla vorba….poate chiar nu m-a vazut! Este foarte simplul. Totul depinde numai de voi in orice alegeti in aceasta viata.
Cand cineva te intreaba: “ce faci?”, in loc de “fac bine”, de ce sa nu spui “minunat, grozav sau fenomenal”?
De ce sa te multumesti cu mediul bine, se poate si mai bine sau asa si asa cand poti sa iti dai un plus de energie si vibratie pozitiva?!
Nu mai tin minte unde am citit ceva de genul: fie ca spui da sau nu, ai dreptate. Este foarte adevarat, daca o viata intreaga traiesti pe convingerea ca nu poti sa faci un lucru poti fi convins ca nu il vei putea face iar in cazul in care ai convingerea ca poti, reusita este de partea ta.
Asanarea limbajului este un prim pas extrem de important pentru noi oamenii, pentru un viitor mai bun si o mentalitate mai sanatoasa.
Ar trebui sa intelegeti ca voi alegeti calea cea grea prin simplul fapt ca nu incercati sa va cunoasteti pe voi, limbajul vostru, trupul vostru si sunteti prea ocupati in a asculta zgomotul exterior decat sa va ascultati pe voi…ce va place, ce simtit, ce vedeti cu adevarat,ce va doriti cu adevarat. Invatati sa traiti pentru voi nu pentru altii.

Multumesc!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s